Gecertificeerd Airco specialist

Airco


Assortiment van de merken Haier, Kaisai, Carrier en Mitsubitshi. Ook kunnen wij andere merken leveren en monteren.

Je zoekt een airco, maar welke is geschikt voor jou? We helpen je met een uitleg over ons assortiment en de verschillende typen systemen. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Je installateur geeft je graag een advies op maat over het best passende Haier airconditioningsysteem voor jouw situatie.

Single-split of Multi-split?

De eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen is: hoeveel ruimtes wil ik koelen en/of verwarmen met de airconditioner? Gaat het om één ruimte of meerdere ruimten verdeeld over het huis? Aan de hand van je antwoord kom je uit bij een “Single-split” of “Multi-split” airconditioningsysteem.

Single-split

Met een single-split-systeem kun je één ruimte koelen of verwarmen. Het airconditioningsysteem bestaat dan voor elke ruimte uit één binnendeel en één buitendeel. Het binnendeel hangt bijv. aan de wand of staat op de vloer. Het buitendeel kan o.a. aan de buitenmuur, op het dak of gewoon op de grond geplaatst worden.

Multi-split

In een multi-split airconditioningsysteem worden meerdere binnendelen aan één buitendeel gekoppeld, zodat je verschillende ruimten kunt koelen of verwarmen. Denk niet alleen aan slaap- en woonkamers, maar ook aan situaties zoals bijv. een praktijk aan huis. In een multi-split-systeem kun je maximaal vijf binnendelen koppelen aan één buitendeel.

UV-licht in airco’s maakt COVID-19 onschadelijk
16/04/2021

De UVC Generator in airco’s is voor 99,998% effectief in het onschadelijk maken van COVID-19. Zo blijkt uit tests die plaatsvonden bij onderzoeksorganisatie Texcell. De techniek wordt gebruikt bij de Haier en de Kaisai. Tegenwoordig brengt de COVID-19-pandemie heel wat uitdagingen met zich mee voor het dagelijks leven van mensen. Het door Texcell uitgevoerde onderzoek bevestigt de efficiëntie van de UVC Generator en zal naar verwachting het risico van infectie veroorzaakt door COVID-19 verminderen.

UVC Generator zeer effectief tegen COVID-19
Haier ging in november 2020 een officiële samenwerking aan met Texcell om tests uit te voeren met de Haier UVC Generator, die wordt gebruikt in een aantal verschillende Haier airco modellen. Het doel van het onderzoek was de effecten van de UVC Generator bij het onschadelijk maken van het coronavirus te beoordelen. De tests werden uitgevoerd in het professionele laboratorium van Texcell in Parijs, Frankrijk. Onder laboratoriumomstandigheden, in een afgesloten box van 45 liter, bleek dat de Haier UVC Generator COVID-19 in één uur effectief remde, met een efficiëntie tot 99,998%.